Zwanger en toch laarzen dragen

Veel zwangere vrouwen dragen het liefst een paar schoenen of laarzen met een lage of helemaal geen hak. Een zwangerschapsbuik en een paar hoge hakken zijn nou eenmaal geen goede combinatie. Daarnaast is het ook maar de vraag of schoenen met hak goed passen want veel zwangere vrouwen krijgen te maken met voetklachten.

Waarom zijn schoenen/laarzen zonder hak belangrijk?

  • Als je zwanger bent neemt je gewicht in korte tijd toe. Je voeten, knieën en benen worden hierdoor meer belast. Schoenen zonder hak zorgen ervoor dat deze belasting beter over je voeten wordt verdeeld.
  • Zwangerschapshormonen zorgen voor verslapping van je spieren. Dit heeft niet alleen gevolgen voor je bekken maar ook voor je voeten, enkels en knieën. Samen met de gewichtstoename kan dit ervoor zorgen dat je voetbogen inzakken.
  • Het vasthouden van vocht in de voeten is een bekende zwangerschapskwaal. Schoenen kunnen hierdoor gaan knellen wat pijnlijk kan aanvoelen.
  • Ook kramp in voeten en benen kan tijdens de zwangerschap voorkomen. Het dragen van hoge hakken is dan ook niet aan te raden omdat dit voor overbelasting van je spieren kan zorgen.

Hoge laarzen met brede schacht of enkellaarsjes

Ook als je zwanger bent is er niets zo vervelend als een paar koude voeten. In de herfst en winter dalen de temperaturen en draag je graag een paar warme laarzen in plaats van een paar sneakers of loafers. Hoge laarzen met een brede schacht zijn dan een uitkomst, maar ook enkellaarsjes kunnen door zwangere vrouwen worden gedragen. Er zijn voldoende modellen enkellaarsjes zonder of met een lage hak. Daarnaast hebben ook veel enkellaarsjes een wijde schacht waardoor ze niet knellen. Zowel hoge laarzen met een brede schacht als enkellaarsjes zijn in gevoerde modellen te krijgen zodat je verzekerd bent van een paar warme voeten.

Comments are closed.