Nieuwe laarzen inlopen

Het dragen van een paar nieuwe laarzen gaat bij veel vrouwen samen met pijnlijke voeten. In dit artikel geven we je drie tips met betrekking tot het inlopen van je nieuwe laarzen zodat pijnlijke voeten worden voorkomen.

Laat laarzen aan je voeten wennen

Voordat je heel enthousiast je nieuwe laarzen dagelijks gaat dragen doe je er verstandig aan om ze eerst een week lang alleen ‘s avonds thuis te dragen zodat je voeten en de laarzen aan elkaar kunnen wennen. Draag hierbij een paar dikke sokken. Op deze manier zet je druk op de laarzen en krijgen ze een pasvorm die perfect aansluit op jouw voeten.

Gun je laarzen geen rust

In de eerste week draag je de nieuwe laarzen dus alleen ‘s avonds. Vervang je voeten overdag door een of twee handdoeken. Stop de handoek(en) dusdanig strak in de laars zodat deze mooi gevuld is.

50% water & 50% ontstemmingsalcohol

Met een mix van water en ontstemmingsalcohol kun je de nieuwe laarzen oprekken. Deze mix rekt op een natuurlike wijze de vezels van de laarzen uit. Om dit te bereiken smeer je de binnenkant van de laarzen gelijkmatig en niet overdreven in met het mengsel. Doe dit maximaal 1 keer per week en herhaal dit totdat je het gewenste effect hebt bereikt.

Wanneer je deze tips opvolgt kun je er zeker van zijn dat je geen last van pijnlijk voeten zal krijgen wanneer je de laarzen intensief gaat dragen.

Comments are closed.