Kuitmaat laarzen meten

Wanneer je weet dat je stevige kuiten hebt en je op zoek bent naar een paar passende laarzen dan is de kans groot dat je laarzen met een brede schacht nodig hebt. Om de juiste schachtmaat van de laarzen te bepalen is het noodzakelijk om je kuiten te meten. Het is belangrijk om beide kuiten op te meten, daarnaast is het in sommige gevallen nodig om de kuitmaat te corrigeren. Het corrigeren van de gemeten kuitmaat is bijvoorbeeld nodig wanneer je een legging of lange kousen draagt maar ook wanneer je een jeans in de laarzen wilt dragen.

Hoe meet ik mijn kuitmaat?

Het meten van de kuitmaat is geen ingewikkelde klus. Als je een meetlint om je kuit draait kun meet je de omtrek van de kuit. De omtrek van de kuit staat gelijk aan de kuitmaat. Let er bij het meten van de kuitmaat op dat er geen ruimte tussen de kuit en het meetlint aanwezig is, het meetlint mag de kuit ook niet afknellen.

Gebruik de grootste kuitmaat

Vrijwel iedereen heeft twee verschillende kuitmaten voor de linker- en rechter kuit. Het is dan ook geen probleem wanneer dit ook bij jou het geval is. Ga bij het kopen van een paar laarzen in ieder geval uit van de grootste kuitmaat. Hierdoor voorkom je dat de laarzen bij de ene kuit goed passen en bij de andere kuit te strak zitten.

Wanneer moet ik de kuitmaat corrigeren?

Draag je vaak een legging of lange kousen, of draag je vaak je jeans in de laarzen? Dan is het goed om de kuitmaat te corrigeren. Als je vaak een legging of lange kousen draagt dan kun je 1 centimeter bij de gemeten kuitmaat optellen. Wil je jeans in je laarzen dragen, tel dan 2 centimeter bij de gemeten kuitmaat op. Hierdoor weet je zeker dat je geen last krijgt van laarzen met een knellende schacht.

Comments are closed.