Dikke kuiten jouw trots of ergernis?

Of het nu zomer of winter is, vrouwen worden altijd met hun kuiten geconfronteerd. Menig vrouw klaagt regelmatig over dikke kuiten. In de winter kunnen de kuiten tot last zijn bij het kopen van nieuwe laarzen. Alhoewel er tegenwoordig ook volop trendy laarzen met brede schacht verkrijgbaar zijn. Tijdens het zomerseizoen zijn het niet de laarzen maar de behoefte van blote benen de oorzaak van de confrontatie met de kuiten. Dikke kuiten zijn ze jouw trots of ergernis?

Dikke kuiten camoufleren

Zijn je kuiten voor jou een ergernis? Er zijn voldoende mogelijkheden om je kuiten te camoufleren zodat de ergernis verholpen wordt.

  • Draag een jeans die ruim en los rond je kuiten valt. Draag geen skinny jeans, die legt juist het accent op je kuiten;
  • Draag een wijd uitlopende jurk of rok tot op de knie, hierdoor wordt de focus op de knie gelegd in plaats van op de kuit;
  • Wees voorzichtig met het dragen van hakken. Er wordt gezegd dat hakken de kuitspieren versterken. Draag in ieder geval geen smalle hak;
  • Draag geen enkellaarsjes maar ga voor overknee laarzen of laarzen tot op de knie;
  • Zijn je kousen of sokken zichtbaar? Draag dan zwart, dit kleed af;

Dikke kuiten voorkomen of verhelpen

Natuurlijk is het camoufleren van de kuiten een goed optie, maar hoe kom je aan dikke kuiten en wat kun je er aan doen om dikke kuiten te voorkomen of te verhelpen? Dikke kuiten kunnen ontstaan door vochtophoping. Mocht dit het geval zijn dan is het goed om je zoutgebruik te matigen en voldoende water te drinken. Je benen ‘s avonds omhoog leggen moet ook helpen.

Ben je stevig gebouwd of heb je last van overgewicht? Dan kunnen dikke kuiten ontstaan door lichaamsvet. Vaak verdwijnen dikke kuiten dan als je gaat afvallen. Een andere mogelijkheid om slankere kuiten te krijgen is het volgen van yoga of pilates les. Tijdens deze lessen worden vaak stretch oefeningen gedaan waardoor je kuitspieren langer worden gemaakt en je kuiten minder dik worden.

Comments are closed.