Moeite met het vinden van de juiste laarzen?

Uit recent onderzoek is gebleken dat vrouwen in toenemende mate moeite hebben met het vinden van de geschikte laars. Hoe komt dit en wat kan je er als vrouw aandoen om je zoektocht naar het geschikte paar laarzen te vergemakkelijken?

Iedere vrouw unieke voeten

Iedere vrouw heeft een uniek figuur en dus ook unieke voeten. Inmiddels verkopen de meeste kledingwinkels ook grote maten denk bijvoorbeeld aan H&M met de plus-collectie. Hierdoor is het kopen van kleding in grote maten een stuk eenvoudiger geworden. Maar wanneer je ‘moeilijke’ voeten of kuiten hebt is het vinden van een paar fashionable maar warme laarzen geen eenvoudige opgave.

Een goed passend paar laarzen is van groot belang. Dit zit niet alleen comfortabel maar het is ook een stuk gezonder voor het vrouwelijk lichaam en met name voor de rug, nekwervels en knieĆ«n. Er zijn diverse webshops die met hun assortiment aandacht besteden aan laarzen voor ‘moeilijke’ voeten en kuiten.

Goed passende laarzen van groot belang voor je gezondheid

Veel vrouwen met ‘moeilijke’ voeten en kuiten hebben laarzen met een brede schacht nodig. De extra brede schacht zorgt er in combinatie met de juiste maat voor dat een laars goed zit en ook goed voor het lichaam is.

Kleine schachtmaten

Naast vrouwen die brede kuiten hebben zijn er ook vrouwen met smalle kuiten, hiervoor zijn er de laarzen met smalle schacht. De smalle schacht zorgt ervoor dat de laarzen goed aansluiten aan de kuiten en zo voldoende ondersteuning geven.

Grote schoenmaten

Niet alleen de schachtwijdte kan problemen geven maar ook de schoenmaat zorgt vaak voor problemen. Niet elke vrouw heeft maatje 37 of 38 er zijn natuurlijk ook vrouwen met schoenmaat 42. Voor deze vrouwen zijn er laarzen in grote maten.

Shops gespecialiseerd in speciale maten

Onderstaande webshops besteden in hun assortiment aan laarzen met een brede schacht, smalle schacht of laarzen in grote maten:

  • Duoboots.com
  • Sarenza.nl
  • Jennyboots.nl
  • Assem.nl

 

Comments are closed.